Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
Notícies - Ajuntament del Morell

La regidoria d’Urbanisme recorda als propietaris que cal que mantinguin nets patis i solars

 • Sota el lema “Si tens un solar, que estigui net!”, el consistori demana que es compleixi amb aquest deure.
 • La data límit per a poder executar la neteja és el 14 de juny.

Ara que s’acosta l’estiu, cal vigilar amb la vegetació abundant descontrolada, les basses i els focus d’aigua estancada. És per això que, un any més, l’Ajuntament del Morell, des de la regidoria d’Urbanisme, ha engegat la campanya “Si tens un solar, que estigui net!”, amb la qual insta els propietaris de solars i terrenys a netejar aquests espais per tal de mantenir un municipi net i lliure de riscos.

Tant la vegetació com l’aigua estancada poden ser focus de proliferació d’insectes i rosegadors i també propiciar l’aparició d’incendis descontrolats, uns perills que des del consistori es volen evitar de totes passades.

   

Prenent com a referència l’article 197 de la Llei d’Urbanisme consolidada del 2012, el consistori municipal recorda als veïns del municipi que cal que facin un correcte manteniment i neteja dels solars i patis de la seva propietat abans del pròxim 14 de juny. Tota propietat (en qualsevol classe de sòl), a més de drets, porta inherents uns deures o obligacions bàsiques, essent aquest un dels més destacables.

En cas que no es duguin a terme les tasques de neteja i desbrossament dins del termini establert, es procedirà a dictar una ordre d’execució que pot comportar despeses per al propietari. En aquest sentit però, el nostre Ajuntament es mostra convençut que no caldrà arribar a aquest extrem i confia en la corresponsabilitat de tots els propietaris i veïns.

Subvencions - PAM

 

La Diputació de Tarragona concedeix una subvenció, mitjançant el programa del Pla d'Acció Municipal (PAM) anualitat 2019, per a la urbanització de la viabilitat de la Zona esportiva per un import de 75.137 euros.

Ajudes per a comerços i professionals

 • El ple de l’Ajuntament dona llum verda a diverses mesures econòmiques per donar un cop de mà al sector comercial.
 • Entre altres, els afectats podran demanar subvencions.

MIRA TOTES LES MESURES AL TRÍPTIC

La pandèmia de la Covid-19 ha deixat molt tocat el sector comercial, ja que amb l’estat d’alarma molts professionals van haver d’abaixar la persiana dels seus negocis o deixar de prestar els seus serveis. És per aquest motiu que “l’Ajuntament del Morell vol estar al costat d’aquelles persones que s’han vist més afectades per aquesta crisi”, tal com indica l’alcalde i també regidor d’Hisenda de l’Ajuntament, Eloi Calbet.

Així, el ple del consistori, reunit en sessió extraordinària aquest dijous al vespre en el primer ple retransmès per YouTube del nostre municipi, ha aprovat tot un seguit de mesures econòmiques per donar suport a aquest sector, “de manera que els sigui una mica més fàcil recuperar-se d’aquest cop”, continua el batlle.

D’una banda, s’ha creat una partida de 25.000 euros, ampliable, per a subvencions destinades a tots aquells comerços, autònoms o PIMES amb seu al Morell, amb un mínim de tres mesos d’antiguitat. Aquells que hagin estat obligats a tancar durant el període d'estat d'alarma rebran 500 euros, mentre que els que no hagin tancat però declarin haver tingut una reducció d'ingressos d'almenys un 50% respecte al darrer trimestre, rebran 300 euros.La sol·licitud es podrà realitzar quan s’obri la convocatòria, de la qual s’informarà a través dels canals oficials de l’Ajuntament del Morell, i es podrà tramitar a través d’una instància al registre, omplint un formulari de forma telemàtica o presencial. A més de la sol·licitud, caldrà aportar una fotocòpia CIF/NIF de l'entitat, una fotocòpia NIF/NIE del representant de l'entitat, l’acreditació de la representació legal de l'entitat, una fotocòpia de la constitució i estatuts de l'entitat, un justificant de titularitat del compte bancari i, en el supòsit d'haver de declarar la reducció en facturació d'almenys el 50%, també documents comptables que ho justifiquin.

Els beneficiaris hauran de justificar la subvenció per la quantitat atorgada amb documents vàlids de despeses efectuades al llarg de l'any 2020: factures (IVA no computable com a despesa), nòmines, amortitzacions de préstecs (interessos no computables).

D’altra banda, el plenari també ha donat llum verda a no liquidar les ocupacions de via pública per a taules i cadires (terrasses) i instal·lació de quioscos per a la resta de l'any 2020.

 

 

Altres mesures

Alhora, des de l’Ajuntament s’ha acordat modificar el calendari del contribuent en alguns tributs municipals, com ara l’impost de béns immobles (IBI): el termini de pagament, que era el 30 de juny, serà finalment el 31 d’octubre i, a més, s’aplicarà un fraccionament automàtic pels domiciliats en dos pagaments del 50%, un el 17 agost i l'altre el 15 d'octubre.

A més, s’aplicarà una reducció del 50% del cànon de l’aigua per als mesos d’abril i maig i, prèvia sol·licitud a l’Ajuntament, s’ofereix la possibilitat de fraccionar tots els tributs.

Comencen les preinscripcions escolars

 • El període per realitzar el tràmit és del 13 al 22 de maig.
 • La gestió s’haurà de dur a terme, preferiblement, de manera telemàtica.

Aquest dimecres 13 de maig s’inicia el període de preinscripcions als centres educatius del nostre municipi, entre els quals la llar d’infants El Morell. Un centre educatiu que reprendrà la seva activitat habitual a partir del mes de setembre, sempre tenint en compte les mesures que s’hagin de prendre en funció de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19.

Les preinscripcions, que es podran fer del 13 al 22 de maig, s’hauran de realitzar de forma telemàtica sempre que sigui possible, tal com indica el Departament d’Educació. Per això, caldrà presentar la documentació següent, escanejada o fotografiada, mitjançant un correu electrònic a qualsevol d’aquestes dues adreces: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. El missatge es respondrà confirmant la recepció de la sol·licitud, per tal que les famílies en tinguin constància.

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per poder realitzar la preinscripció de forma telemàtica, podran fer-ho de manera presencial del 19 al 22 de maig a la Llar d’infants El Morell, demanant cita prèvia a través de WhatsApp al 693767318 o trucant al 977841510. S’hauran de seguir una sèrie de mesures higièniques i sanitàries:

 • La gestió l’ha de fer el menor nombre de persones possible. Preferiblement, una sola persona.
 • Si pot ser, cal portar els documents impresos i la sol·licitud emplenada des de casa.
 • Per emplenar els documents, cal portar el seu propi bolígraf.
 • Utilitzar guants i mascaretes i respectar els distanciaments.
 • No poden acudir les persones de grups vulnerables o que presentin símptomes. En aquests casos, poden autoritzar per escrit a una altra persona per tal que pugui portar la sol·licitud.

El 2 de juny es publicarà el llistat d’alumnes admesos a la pàgina web de l’Ajuntament, a http://llarinfants.elmorell.cat/, i també serà enviat al correu que heu utilitzat per fer arribar la documentació al centre de forma telemàtica. Les dates poden canviar en funció de l’evolució de la pandèmia.

 

Portes obertes telemàtiques

Malgrat enguany no s’han pogut realitzar les habituals jornades de portes obertes, per tal de donar a conèixer a les famílies tant les instal·lacions com la manera de treballar del centre, a seva la pàgina de Facebook podreu consultar un vídeo en què es detallen tots els serveis i equipaments. A més, per qualsevol dubte, podeu contactar directament amb la llar a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Escola Ventura Gassol i INS El Morell

En els casos de l’escola Ventura Gassol i l’INS El Morell, que depenen directament del Departament d’Educació, els terminis de preinscripció són els mateixos, del 13 al 22 de maig, i la tota la informació es pot consultar en aquest enllaç: http://ensenyament.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/20483_preinscripcio_escolar?moda=1. Per a més detalls, podeu entrar a les seves pàgines web: escola Ventura Gassol i INS El Morell.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760