Forma’t en ús del DEA

  • L’Ajuntament del Morell ofereix dues formacions per aprendre a utilitzar el DEA i com fer RCP.
  • Les jornades es duen a terme menys d’un mes després d’haver instal·lat un DEA a la via pública, accessible 24 hores i 365 dies a l’any.

Des de finals del mes de gener, l’edifici de l’Ajuntament del nostre municipi compta amb un desfibril·lador extern automàtic (DEA) accessible 24 hores i 365 dies a l’any, que s’ha instal·lat just al costat de l’entrada principal.

Amb aquest, ja són set els equips d’aquestes característiques que s’han posat al Morell. I per tal de complementar la seva instal·lació, el consistori ha preparat dues jornades obertes a tota la ciutadania per tal d’ensenyar com s’utilitza el DEA i com fer la RCP, reanimació cardiopulmonar.

Així, el 18 i el 20 de febrer tindrà lloc la formació, gratuïta i de dues hores de durada (de 19 a 21 hores), a la qual s’hi podran inscriure fins a un màxim de 24 persones cada dia. El temari que s’hi tractarà serà el mateix en les dues jornades, així pràcticament 50 persones aprendran els conceptes bàsics per saber respondre davant d’una aturada cardíaca en què es requereixin primeres intervencions mèdiques.

Per a inscripcions, cal adreçar-se al Centre Cultural en horari d’oficina, de dilluns a divendres de 17 a 21 hores, o bé trucar al 977 84 21 76.

 

El Morell, municipi cardioprotegit

A més del DEA de l’Ajuntament n’hi ha sis més situats en equipaments municipals, com són el CAP, el Centre de Serveis per a la Gent Gran, el Centre Cultural, l’Institut El Morell, la Llar d’infants i el pavelló municipal. Uns dispositius que permeten una ràpida actuació en cas d’aturades cardíaques.

Val a dir que més del 70% de les aturades cardíaques es deuen a una arrítmia anomenada fibril·lació ventricular, una anomalia tractable mitjançant una descàrrega elèctrica gràcies als desfibril·ladors externs automàtics. Una actuació ràpida i de qualitat augmenta entre 7 i 20 vegades les possibilitats de sobreviure. És per això que l’Ajuntament del Morell ha apostat decididament per la implantació d’aquests aparells i la formació de la ciutadania, un gest que pot salvar vides.

 

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760