Torna la Festa de l’Oli Nou

  • Diumenge 15 de desembre la plaça de la Font del Morell s’omplirà d’oli i de productes km 0.
  • En el marc d’aquesta quarta edició es realitzarà el II Concurs d’Allioli.

La plaça de la Font serà l’escenari, un cop més, de la Festa de l’Oli Nou del Morell, que tindrà lloc aquest diumenge 15 de desembre. L’activitat començarà a les 9h del matí amb un esmorzar amb pa torrat, llonganissa, cansalada, botifarra, fruita, vi i aigua, tot plegat productes de producció km 0. Com sempre, serà un esmorzar solidari, ja que l’import íntegre del tiquet, que tindrà un cost de 3 euros, anirà destinat a La Marató de TV3, aquest 2019 dedicada a les malalties minoritàries.

Un esdeveniment organitzat des de la regidoria de Promoció Econòmica del consistori municipal, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre i el Molí d’Oli Mas Monsteny, amb l’objectiu de “promocionar un producte del territori i a més, d’alta qualitat, com és l’oli, i donar a conèixer la tasca i el producte dels nostres productors locals”, exposa la regidora Mònica Casas.

Fruit de l’èxit de la darrera edició amb el I Concurs d’Allioli, enguany es realitzarà el II Concurs d’Allioli, que servirà per demostrar qui té el canell més ben entrenat, el morter més acurat o les mides més ben preses. Aquest concurs és obert a tothom i completament gratuït, i per participar-hi cal inscriure’s al Centre Cultural del Morell abans del divendres 13 de desembre o bé fer-ho el diumenge 15 a les 9.30h a la plaça de la Font.

A més, durant aquesta quarta edició ens acompanyaran els Gegants del Morell, que faran una plantada a les 9.30h a la Plaça de la Font, on hi col·laboraran l’Associació Cultural Embruix i l’Escola Municipal de Música. A partir de les 11h, els gegants i els capgrossos aniran en cercavila fins a la Fira de Nadal, on realitzaran balls i danses acompanyats de la música dels Grallers de l’Embruix i els Martinets de l’Escola Municipal de Música El Morell.

Bases del II Concurs d’Allioli

1. Podran participar totes les persones, sense importar ni edats ni procedència. La participació serà individual tot i que es pot participar en nom d'associacions, grups d'amics, colles...

2. Els participants interessats hauran d'inscriure's, fins al divendres 13 de desembre del 2019 a les oficines del Centre Cultural o el diumenge dia 15 a les 9.30 a la plaça de la Font. La inscripció serà gratuïta.

3. El concurs començarà el diumenge 15 de desembre a les 10.00h a la plaça de la Font dins l'acte de la Festa de l’Oli.

4. Els ingredients que cedirà l'organització a tots els participants seran els següents: all, oli, sal i, en cas que ho demani el participant, un ou.

5. Els participants hauran de portar el morter i la maça, l'elaboració serà manual i no està permès l'ús d'aparells elèctrics ni mecànics.

6. La prova tindrà una durada de 30 minuts, fins a les 10.30h. Hi haurà una persona de l'organització que actuarà com a àrbitre donant senyal del inici i del final, així com el procediment es dugui a terme segons les bases del concurs.

7. No es permet cap mena d'ajuda externa durant els 30 minuts, tota ajuda rebuda serà considerada una falta que provocarà l'eliminació del concurs.

8. Al participant que se li talli l'allioli quedarà automàticament desqualificat.

9. Després de les qualificacions el producte realitzat serà retornat als seus autors.

10. La valoració la realitzarà un jurat format per membres de l'organització. Es valorarà l'aspecte, el color, l'olor i el gust. El jurat no estarà obligat a tastar tots els alliolis entregats. El veredicte del jurat serà inapel·lable.

11. Hi haurà un premi per al primer classificat i obsequis per a tots els participants.

12. La participació en el concurs implica l'acceptació expressa i sense reserves d'aquestes bases així com les interpretacions que pugui fer l'organització.

13. L'organització no es fa càrrec ni es responsabilitza dels danys i perjudicis que puguin patir els participants, els acompanyants o tercers.

14. Els participants accepten la utilització de la imatge així com informació personal per a la promoció en xarxes i webs del Ajuntament del Morell. 

Per a més informació sobre el II Concurs d’Allioli podeu trucar al 977 84 21 76 o bé passar per les oficines del Centre Cultural del Morell.

 

 

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760