Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
L’Ajuntament es queda amb deute zero - Ajuntament del Morell

L’Ajuntament es queda amb deute zero

  • El ple aprova per majoria aplicar el superàvit pressupostari a atendre obligacions pendents i amortitzar deute.
  • Tot i realitzar aquesta operació, el consistori encara disposa de 2,2 milions d’euros per a despeses generals, que es poden invertir al municipi.

L’Ajuntament del Morell ha aprovat la utilització del romanent de tresoreria del pressupost del 2018 per a l’amortització del 100% dels seus crèdits o préstecs pendents. D’aquesta manera, el nostre consistori saneja els seus comptes i es queda a deute zero.

Així, els pràcticament 1,5 milions d’euros que estaven pendents de pagament queden coberts. Es tracta d’una xifra que representava una taxa d’endeutament d’aproximadament un 20%, tenint en compte que la línia vermella pel que fa al deute dels ajuntaments se situa en el 110%. A més a més, després de l’operació, encara resten poc més de 2 milions d’euros que es poden utilitzar per a inversions al municipi.

Aquesta operació es va aprovar en el plenari extraordinari que es va celebrar el passat dijous al vespre, i va rebre el suport de tots els regidors del govern i del regidor de Ciutadans, mentre que #Compartim-AM hi va votar en contra.

Eloi Calbet, alcalde del nostre municipi i també responsable de l’àrea d’Hisenda, va destacar “la bona salut econòmica de l’ajuntament, gràcies a les polítiques de prudència financera que s’han desenvolupat al llarg dels últims anys”, una situació que “permetrà desenvolupar diferents i ambiciosos projectes al llarg de la legislatura, amb la tranquil·litat de poder fer front a les factures i obligacions de pagament que es registren en el funcionament diari del consistori”, va indicar.

A la vegada, Calbet va deixar clar que “aquesta no era la meva voluntat personal, però la llei ens obliga”, alhora que va manifestar que “aquest fet no ha de desembocar en un malbaratament dels nostres recursos, sinó que ha de servir com a mostra de com fer bones polítiques que equilibren les necessitats reals amb les realitats econòmiques i les voluntats de futur del municipi”.

Per la seva banda, Ramon Manyé de #Compartim-AM va voler justificar el seu vot negatiu assenyalant que “tenir diners a la caixa no sabem si s’ha esdevingut per bona salut o per mala gestió”. “Pensem que aquests diners haurien d’estar posats al poble, en arranjar voreres, netejar carrers...”, va dir. En la mateixa línia, Albert Roig, de la mateixa formació, va recordar que en les passades legislatures “no s’amortitzava els préstecs, o només els més perjudicials pel seu tipus d’interès”, i va remarcar que és una situació que “no beneficia ningú, i l’únic que hi guanya és el banc, que necessita líquid”.

Finalment, l’alcalde va posar de manifest que “hi ha ajuntaments que poden sanejar els seus comptes i quedar-se amb un deute zero però, d’aquests, no gaires poden disposar després de més de 2 milions d’euros per a invertir”.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760