Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
Viu un Sant Joan segur! - Ajuntament del Morell

Viu un Sant Joan segur!

  • Protecció Civil dona diversos consells a l’hora de manipular material pirotècnic.
  • La revetlla morellenca tindrà lloc el dia 23, amb un sopar de carmanyola al Parc del PP1.

Només dos dies després de l’inici oficial de l’estiu arriba una de les celebracions que estrena la temporada vocacional, la revetlla de Sant Joan. En totes les festes d’estiu, però especialment en aquesta, s’acostuma a utilitzar material pirotècnic, motiu pel qual des de la regidoria de Protecció Civil del nostre consistori es difonen diversos consells que s’impulsen des de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya per tal de minimitzar els riscos i aconseguir revetlles segures.

Al nostre poble, diumenge 23 de juny es farà la Festa de les Llars, que celebrarà la revetlla. L’esdeveniment començarà a les 21 hores al Parc del PP1 amb un sopar de carmanyola, i la festa s’allargarà fins a la matinada. Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçar al Centre Cultural de 17 a 21 hores.

 

Consells per una revetlla segura

Pel que fa als petards, assegureu-vos de comprar-los homologats i en un establiment autoritzat, no us els guardeu a les butxaques i llegiu les instruccions de cada article. A l’hora d’encendre’ls, no els subjecteu amb les mans ni els poseu a prop de la cara i el cos; utilitzeu mitjans segurs per encendre’ls: metxes i similars; enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos; si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo; i no llanceu mai petards contra ningú.

Alhora, s’aconsella seguir les recomanacions d’edat i distància del següent quadre:

Així mateix, Protecció Civil recomana no llençar coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones; recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres, en els llocs on es facin revetlles; no encendre petards dins de les cases ni llençar-los o manipular-los des de balconades ni finestres; així com vigilar que no hi hagi a la vora líquids inflamables que es puguin encendre fàcilment i els vapors dels quals puguin explotar.

Finalment, no talleu el tros final de les traques, poden explotar amb violència; ni fiqueu mai petards dins de totxanes ni ampolles, perquè en explotar fan metralla que pot fer molt de mal.

Per tal que els més petits també siguin conscients dels perills, podeu consultar amb ells aquesta pàgina web, amb indicacions infantils, i aquest còmic, que vol sensibilitzar la canalla sobre les revetlles amb precaució.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760