Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
Els Concerts d’Estiu tanquen un nou curs de l’Escola de Música - Ajuntament del Morell

Els Concerts d’Estiu tanquen un nou curs de l’Escola de Música

  • El cicle, amb sis actuacions, va fer passar per l’escenari pràcticament tots els alumnes del centre.
  • Les preinscripcions per a alumnes nous, de cara al curs 2019-2020, seran del 25 al 28 de juny.

L’Escola de Música Municipal El Morell ha fet passar, un cop més, pràcticament tots els seus alumnes per l’escenari del Teatre-Auditori en una nova edició del cicle de Concerts d’Estiu, que s’ha realitzat del 4 al 7 de juny. Sis actuacions que arriben a les portes de l’estiu i que, a més de servir per mostrar al públic tot allò que han treballat al llarg del segon quadrimestre, posen el punt final a tot un curs acadèmic de feina intensa.

Els encarregats d’obrir foc, dimarts dia 4, van ser una part dels alumnes de tallers amb gralles, pianos, un grup de flautes travesseres i un altre grup amb violins, violes i violoncels. Un concert en què també van actuar els alumnes de Cambra Clàssica i el Grup-Tradi, aquests últims interpretant cançons d’Obrint Pas i La Gossa Sorda.

   

   

   

Dimecres dia 5 va tenir lloc un dels concerts més multitudinaris, en què van prendre part els alumnes de grups instrumentals: els Ventacordes, amb flautes travesseres i guitarres, que van apostar per música de pel·lícula; igual que els Picatecles, els alumnes de piano que, en grup, actuen amb metal·lòfons, xilòfons, carillons i també pianos; mentre que Els Martinets, amb gralles i timbals, van optar per la música tradicional.

       

Al mateix concert hi va participar també la Red Bek, amb tres mambos que van animar molt la tarda i, fins i tot, van fer cantar el públic. A més, l’actuació va comptar amb la col·laboració de pares i mares d’alumnes, que van acompanyar les flautes amb instruments de plaques, a més d’un grup de percussions i un contrabaixista convidat. El punt final a aquesta completa actuació el va posar el cor Mallerenga, amb diverses peces sobre gats.

   

Val a dir que el fet d’incloure la Red Bek en aquest concert va ser amb la intenció de promocionar-la entre els alumnes del cor Mallerenga i dels grups instrumentals que han acabat 4t de Nivell Elemental, que van rebre un diploma al final de l’actuació i que de cara al curs vinent poden seguir fent tallers o agrupacions o bé fer les proves per entrar al conservatori i continuar la seva formació.

Dijous dia 6 hi va haver un concert molt especial, amb la cantata “El dofí i la lluna”, interpretada pels alumnes de 5è de primària de les escoles del Morell, la Pobla de Mafumet i Vilallonga del Camp, amb l’acompanyament d’Els Pizzicats i l’Adultgroup. Una bonica història, amb il·lustracions projectades, que pràcticament va omplir el pati de butaques.

   

El mateix dijous, en un segon concert, els alumnes de piano van tenir el seu moment de glòria. I és que en aquesta ocasió, com cada final de curs, l’escola va llogar un piano de cua, la qual cosa els dona l’oportunitat de tocar en un gran escenari, amb un instrument professional... És com un regal, asseguren des del centre.

   

Per acabar, divendres va ser el torn dels més petits, el cor Piula i el cor Cuereta, en un concert que també va reunir un nombrós públic. Els primers, d’entre 4 i 5 anys, van interpretar diverses cançons de “L’any i la natura: del març a l’agost”, mentre que els segons, d’entre 6 i 7 anys, van triar algunes peces de la cantata “La Mariona i la Menjanits” i van completar la seva actuació amb un parell de cançons més. Cal destacar que els tres cors de l’Escola de Música El Morell són formacions obertes a tots els nens i nenes, no només a aquells que cursen formació musical al centre. Per tant, des de l’escola recorden que tothom hi pot prendre part.

   

El punt final, amb el carrer concert, el van posar el grup de Corpussió Percoral, amb una actuació ideada pel professor de percussió de l’escola; la segona part dels alumnes de tallers, amb pianos i percussions; i el Teengroup, amb una interpretació de música pop. Així mateix, al final es van lliurar els diplomes als alumnes que han acabat 4t de tallers, la majoria dels quals seguiran lligats a l’escola.

   

   

Val a dir que aquest dimecres hi haurà un darrer concert més, sense públic, amb els alumnes més grans de l’Escola de Música, que es reuneixen per sopar conjuntament, tocar i acomiadar el curs d’una manera més íntima.

I un cop tancat el curs, toca començar a pensar en el vinent. Així, les preinscripcions per al curs 2019-2020 per a alumnes nous tindran lloc del 25 al 28 de juny de 17 a 20 hores i a l’escola. Una escola en què hi ha alumnes a partir dels 3 anys, gràcies a l’activitat de música en família i que, a més del gran ventall de propostes que ja ofereix, impulsarà un cor d’adults.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760