El Morell acull la presentació de resultats d’un nou estudi de la qualitat de l’aire

  • Dijous es faran públiques les conclusions del treball que la UPC ha realitzat al nostre municipi.
  • Es tracta del quart estudi d’aquestes característiques que es realitza a la població des del 2013.

L’Ajuntament del Morell, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Plataforma Cel Net presentaran, aquest dijous, els resultats del quart estudi sobre la qualitat de l’aire al municipi. Es tracta d’un encàrrec del nostre consistori que dona continuïtat als tres estudis anteriors que s’han dut a terme al territori, en l’àmbit d’influència del polígon nord del complex petroquímic, i que es van presentar el juny de 2014, el novembre de 2015 i el febrer de 2017.

El Laboratori del Centre de Medi Ambient de la UPC ha estat l’encarregat de realitzar els treballs. Així, a través de diversos equips de captació, han pres mostres durant 21 dies i hi han analitzat la presència d’1,3 butadiè i d’altres compostos orgànics volàtils que tenen impacte sobre la salut i que no estan regulats legislativament. Amb l’estudi s’obtindran noves mesures que, comparades amb les d’estudis anteriors, permetran mostrar l’evolució de la qualitat de l’aire en el temps. Una evolució que, des que es van iniciar els estudis, ha anat millorant.

Precisament, les conclusions s’exposaran en la presentació de l’estudi, que tindrà lloc aquest dijous 14 de març, a les 19.30 hores i a la sala d'actes de l'Ajuntament del Morell. A l’acte hi participaran diferents representants del consistori morellenc, de la UPC i de la Plataforma Cel Net.

Val a dir que l’Ajuntament del Morell forma part de la Taula de Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona i, malgrat que l’estudi de la qualitat de l’aire no és un assumpte de competència municipal, el consistori manté el compromís adquirit en anys anteriors i realitza un esforç per finançar-lo. En aquesta ocasió s’hi han destinat 14.000 euros. “Considerem prioritari no només fer un estudi de l’aire, sinó també de la repercussió que això té en la salut dels nostres veïns i del nostre entorn en general”, manifesta l’alcalde del Morell, Pere Guinovart.

De fet, el Morell és l’únic municipi que, per ara, continua tirant endavant nous estudis sobre la qualitat de l’aire, després que el primer es dugués a terme, el 2013, juntament amb Constantí, Perafort-Puigdelfí i Vilallonga del Camp.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760