La gent gran, protagonista per un dia

  • 450 persones gaudeixen de la Festa en homenatge a la gent gran del Morell.
  • La jornada de germanor, que ha tingut lloc aquest diumenge, reivindica el paper d’aquest sector de la població.

Aquest diumenge va tenir lloc una de les cites més esperades de l’any per la gent gran del nostre municipi. I és que els nostres avis, habitualment molt actius, es converteixen en autèntics protagonistes en el marc de la Festa en homenatge a la gent gran del Morell. Un esdeveniment organitzat des de la regidoria de Benestar i Serveis Socials del nostre consistori que, enguany, va reunir 450 persones.

Tal com explica la responsable de l’àrea, Maria Jesús Valldosera, “es tracta d’un dia que dediquem a la gent més gran del nostre municipi, ja que és un sector de la població a la qual ens agrada donar la importància que es mereix”. I és que “ells han fet moltes coses per aquest poble abans que nosaltres, i ens sembla que la festa és una bona manera de fer-los una distinció i de destacar la feina que han fet”, conclou.

Una jornada de germanor que va començar a les dotze del migdia amb una missa dedicada als avis i àvies morellencs, i el concert de la coral Guspira del nostre poble. Encara a l’església es va fer un dels primers homenatges del dia, als quatre matrimonis que aquest 2019 celebren les seves noves d’or. En acabar, es va fer la tradicional fotografia de grup.

   

Tot seguit, la festa va seguir al pavelló municipal amb un vermut i un complet dinar, que una vintena de persones que no van poder assistir a la diada van gaudir a casa seva. Després de l’àpat es va continuar amb els reconeixements, en aquest cas a algunes de les persones més grans del poble, com un avi de 89 anys i una àvia de 93, la parella de jubilats més gran i també la més jove.

El punt final el van posar el ball amb “Costa Dorada” i el berenar de coca amb xocolata. Així mateix, val a dir que durant l’esdeveniment va regnar un molt bon ambient, i que el grup musical va fer les delícies dels assistents, que no van deixar de ballar i es van mostrar molt animats. En definitiva, una festa totalment consolidada i que, un cop a l’any, reivindica el paper de la nostra gent gran.

Reivindiquem el paper de la nostra gent gran

  • La regidoria de Benestar i Serveis Socials organitza una nova edició de la Festa en homenatge a la gent gran.
  • L’esdeveniment tindrà lloc diumenge 15 de setembre a partir de les 12 del migdia.

Just al mig del mes de setembre torna, com cada any, un dels dies més bonics de l’any al nostre municipi. El 15 de setembre es farà una nova Festa en homenatge a la gent gran del Morell, que organitza edició rere edició la regidoria de Benestar i Serveis Socials del consistori.

Maria Jesús Valldosera, responsable d’aquesta àrea, destaca que “es tracta d’una jornada de germanor que serveix, sobretot, per reivindicar el paper de la nostra gent gran”. “Organitzem tot un seguit d’activitats per tal que vegin com són d’importants a la nostra societat”, continua, “amb una missa, un dinar, homenatges, ball i berenar”.

Així, la diada començarà a les 12 del migdia amb una missa dedicada als avis i àvies morellencs i l’acompanyament musical de la coral Guspira del nostre poble. Després es farà la fotografia de grup i, tot seguit, hi haurà un dinar al pavelló municipal. En acabar serà el moment dels reconeixements, a les parelles, homes i dones més grans del nostre municipi. Finalment, hi haurà ball amb “Costa Dorada” i berenar.

Des de la regidoria ofereixen transport per desplaçar-se fins al pavelló en cas de necessitat, i també portaran el dinar a casa d’aquelles persones apuntades que no puguin anar personalment a la festa.

Els Dijous d’estiu es consoliden en la seva segona edició

  • Més de 400 persones han gaudit, durant quatre dijous, de diverses propostes culturals.
  • Música de diversos estils i cinema han estat protagonistes d’aquest cicle estiuenc.

Més de 400 persones han assistit com a públic al cicle dels Dijous d’estiu que la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament ha preparat per mantenir l’activitat cultural al nostre municipi durant el mes de vacances per excel·lència. “Una xifra que suposa tot un èxit”, segons asseguren les dues regidores d’aquesta àrea, Mònica Casas i Maria Jesús Valldosera.

“Fem un balanç molt positiu de la iniciativa”, continua Casas, “ja que el fet que hi hagi hagut propostes per a tots els gustos ha comportat una molt bona resposta de tots els veïns”. Una valoració que comparteix Valldosera, que parla també de “consolidació, en la segona edició del cicle”. Tot plegat, les fa pensar ja en “continuar tirant-lo endavant els pròxims anys”.

La programació es va encetar el dia 8 d’agost amb un concert líric de la soprano Olga Miracle i el pianista Jordi Tomàs al Jardí de l’Ajuntament. Les propostes van continuar el 22 d’agost amb les havaneres del grup Sopa de Peix a la Rambla Joan Maragall. El següent dijous, el 29 d’agost, va agafar el relleu el cinema amb la projecció d’Aladdin a la pista del PP1. El punt final el va posar el concert del duet Double Chick, el passat 5 de setembre a la Rambla Joan Maragall.

Tot un seguit d’activitats gratuïtes que han omplert l’agenda dels morellencs que s’han quedat al municipi al mes d’agost.

La gent gran torna a la rutina

  • El Centre de Serveis per a la Gent Gran ofereix un gran ventall d’activitats.
  • També torna l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran.

Amb l’arribada del mes de setembre, no només infants i joves tornen a recuperar horaris i reprenen els estudis, sinó que la gent gran morellenca també recupera la rutina. Així, el Centre de Serveis per a la Gent Gran, amb el suport de la regidoria de Benestar del nostre Ajuntament, torna a engegar un gran ventall d’activitats i cursos per tal que els nostres avis no s’avorreixin ni un pèl.

Els primers a posar-se en marxa han estat els de l’Associació Cultural i Sardanista del Morell que, com sempre, ofereixen balls ben variats. Cada dissabte, de 17.30 a 21 hores, fan balls de saló; i cada diumenge, de 17.30 a 22 hores, a més de balls de saló fan country, sardanes... A més, cada dilluns i cada divendres ballen country de 17.30 a 19 hores i de 20 a 21 hores; i de 19 a 20 hores opten per les sardanes.

L’Associació de Puntaires del Morell també han tornat a les puntes de coixí, des del passat 2 de setembre i cada dilluns, de 15.30 a 19 hores, elles són les protagonistes.

No serà fins al 16 de setembre que tornaran a engegar aquells que fan gimnàstica, cada dilluns i dijous de 10 a 11 hores, i els que fan ioga, cada dilluns de 8.45 a 10 hores i cada dimecres de 9.15 a 10.30 hores.

L’endemà, el dia 17 de setembre, serà el torn de la coral Guspira, que reprèn els seus assajos cada dimarts i dijous de 18.30 a 20 hores.

Així mateix, la setmana vinent s’obren les inscripcions per a l’Aula d’extensió universitària per a la gent gran, que començarà a l’octubre. Els interessats es podran apuntar de dilluns a divendres de 8 a 15 hores i dimarts també de 16 a 18.30 hores. La primera cita serà el 9 d’octubre a les 19 hores.

I del 16 al 20 de setembre es podran formalitzar les inscripcions al taller de memòria, que també començarà a l’octubre. L’horari d’inscripcions és el mateix que el de l’Aula d’extensió universitària per a la gent gran.

A més, el 25 de setembre s’iniciarà el programa “Lletres per a tothom”, que vol promoure l'alfabetització en català de persones adultes d'origen estranger. Serà els dilluns, dimecres i divendres de 9.30 a 11.30 hores. I ja a l’octubre començarà un altre programa, titulat “Xerrem junts”, que promou la creació d’espais socials de trobada i comunicació de persones adultes en català i que organitzen des del Consell Comarcal del Tarragonès, l’APELLC, la CAL i la Generalitat de Catalunya.

Un complet programa que no deixarà cap moment per a la soledat o l’avorriment. Per a més informació o resoldre qualsevol dubte, us podeu dirigir al Centre de Serveis per a la Gent Gran, trucar al 977 84 16 47 o escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760