Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
Document del mes - font de la plaça de l'Era del Castell - Ajuntament del Morell

Document del mes - font de la plaça de l'Era del Castell

Aquest mes, recordem una fotografia en color, en format 10,8 x 15 cm i sense data, de la font de la plaça de l’Era del Castell.

Aquesta font, de caràcter ornamental, s’inspirava en l’estil neoclàssic. Estava formada per un estany circular amb diversos brolladors d'aigua repartits en quatre nivells. A l’eix central s’hi erigia un brollador principal custodiat per diversos de secundaris. Al voltant de les dues terrasses inferiors s’hi situaven vuit estatuetes d’infants nus, que recordaven els puttis renaixentistes. De cada una d’aquestes escultures en sortia un raig d’aigua, proporcionant un magnífic joc visual.

Segons les fonts consultades per l’arxiu i la mateixadocumentació conservada, la font va ser inaugurada el 22 de desembre del 1974, en l’acte de clausura del vuitè centenari de la fundació del poble, en època de l’alcalde Josep Maria Valldosera. Per fonts orals sabem que la construcció va ser sufragada per un particular, fill del senyor Llagostera. Sota la font hi havia l’anomenada “cova”, on hi havia la maquinària per fer anar la font i també per distribuir l’aigua al poble.

Des de la seva construcció, la instal·lació va passar a ser un element rellevant en la vida quotidiana del municipi. Com a lloc de trobada, la font apareixia com a teló fons de moltes de les fotografies familiars, per exemple les del Diumenge de rams, on nens i nenes mostren les palmes i palmons.

Durant la segona meitat de la dècada dels 90 es va desmuntar la font, probablement per problemes de manteniment i contínues fugues d’aigua.

Tota aquesta documentació ha estat extreta del fons de l’Arxiu Municipal del Morell i està disponible per ser consultada sota petició prèvia.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760