Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
Document del mes - Ordenances Municipals de 1892 - Ajuntament del Morell

Document del mes - Ordenances Municipals de 1892

Aquest mes, al Racó de l'Arxiu us mostrem les Ordenances Municipals de 1892.

Les ordenances municipals són normes jurídiques que serveixen per regular el funcionament d’un poble, on la ciutadania té uns drets però també uns deures envers a la societat on vivim.

El document consta de 143 articles repartits en dos títols. El primer fa referència a la Policia Urbana, amb 18 capítols, i el segon a la Policia Rural, amb 4 capítols i disposicions generals.

Si ens endinsem en aquest document, encara que hagin passat uns quants anys, es pot observar que, encara avui dia, aquesta normativa en alguns aspectes pot estar molt vigent.

Per exemple, crida l’atenció algun article: “Se prohibe expender bebidas falsificades, adulterades o mezcladas con sustancias nocives o perjudiciales a la salud, así com servides en vacijas de plomo, cobre o zinc”. O bé: “Durante la noche queda prohibido todo ruido de cualquiera clase que sea que pueda molestar al vencindario y turbar su reposo”.

Tota aquesta documentació ha estat extreta del fons de l’Arxiu Municipal del Morell i està disponible per ser consultada sota petició prèvia.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760