Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
Document del mes - plànol de la font i les Peixateries Públiques Municipals - Ajuntament del Morell

Document del mes - plànol de la font i les Peixateries Públiques Municipals

El document d’aquest mes és del 1955. Consisteix en el plànol de la reforma de la font i de les Peixateries Públiques Municipals, situades a la plaça de la Font.

L’emplaçament públic destinat a la venda de peix estava situat a la plaça de la Font, és a dir, a la plaza de José Antonio durant el Franquisme. Sota terra, i a més a més, en terrenys propietat del Marquès de Motoliu.

S’inicia l’expedient mitjançant una comunicació d’Isidro Baldrich, agutzil del poble, adreçada a l’Ajuntament, el 8 de març del mateix any. Es notifica l’amenaça de ruïna de l’edifici. En aquesta carta, l’agutzil comenta que trobant-se ell mateix a la plaça comencen a despendre’s diferents materials de la construcció i per això creu oportú notificar-ho per poder prendre les mesures oportunes.

L’Ajuntament, en sessió del 14 de març del 1955, decideix per unanimitat (l’alcalde, José M. Valldosera i els 6 regidors) reconstruir aquest emplaçament per seguretat pública i per sanitat. Per tant, l’Arquitecte Municipal Assessor, el reusenc Miguel M. Aragonés Virgili, és l’encarregat de redactar el projecte.

El pressupost d’aquesta obra és de 41.662,82 pessetes més 5.000 de despeses imprevistes. Es contracta, en caràcter d’urgència, a Ramón Figueras Queralt, per dur a terme les reformes. Ell presenta la seva despesa que ascendeix a unes 25.520 pessetes sense incloure algunes partides incloses en el projecte de l’arquitecte. La despesa total, comptant els honoraris de l’arquitecte, fou de 30.415,75 pessetes.

En ser una despesa imprevista, i ser una obra d’urgència no contemplada en el pressupost ordinari, es busca una solució per fer front a aquesta quantitat. Per aquest motiu, es comenta a la Diputació poder destinar la subvenció concedida el 22 de juny del 1954 per a la instal·lació de l’enllumenat per a aquesta tasca.

Tot i els entrebancs econòmics, es va dur a terme i el 24 de maig de 1955 es presenta el Certificat de Finalització d’Obres de l’arquitecte.

La importància d’aquest expedient és que, a més a més de poder observar els plànols, l’informe de l’arquitecte o el material necessari de l’obra, ens remet a les Lleis de “Reglamento de Contratación de las Corporaciones Locales de 9 de enero de 1953” i la “Ley de Régimen Local de 16 de diciembre de 1950”.

Tota aquesta documentació ha estat extreta del fons de l’Arxiu Municipal del Morell i està disponible per ser consultada sota petició prèvia.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760